Vi är ett kompisgäng från Trelleborg som arrangerar detta lopp som privatpersoner ideellt sedan 2009. Vi vill visa upp den bästa sidan av staden och sätta sydkusten på kartan, ordna ett riktigt bra lopp med löparna i fokus och framför allt ha roligt när vi planerar och ordnar loppet tillsammans!

Sedan 2012 är IFK Trelleborg Friidrott medarrangör vilket innebär att loppet sanktioneras av Svenska Friidrottsförbundet. 

 

This slideshow requires JavaScript.

Sydkustloppets symbol

logo_symbol_h150Loppets logotype är skapad av Sarah-Ida Söderlind, Creative Fields. Vi tycker själva att den fångar Sydkustens själ väldigt väl. Symbolen är en lekfull kombination av Poseidons treudd som symbol för havet och en kompassros med den södra udden markant förlängd åt Syd. Öst och väst är uppdragna i ett skönt leende och solen lyser upp hela loppet i bakgrunden. Den ljusblå färgen i de tre spetsarna representerar himlen och vindarna som alltid blåser i Trelleborg, medan den mörkare blå i sydspetsen åter för tankarna till havet.

Så här i efterhand kunde vi inte tänkt ut en bättre symbol för vädret och alla glada löpare premiäråret 2009. Solen sken, himlens och havets horisont var oändlig och den starka ostvinden blåste rakt mot löparna i 21 km.

 

SKB_diplom_b142h200Sydkustens Bästa

När det blev ett litet överskott andra året ställde vi oss frågan vad vi ska göra med de pengarna och svaret blev utmärkelsen Sydkusten Bästa. Vi använder överskottet från loppet för att uppmuntra, uppmärksamma och uppskatta andra personer och organisationer som gör Trelleborg och sydkusten en bättre plats att leva på!

Läs mer om vår utmärkelse Sydkusten Bästa på separat hemsida >>

 

Trelleborgsklassikern

Klassiker banner w1000h288År 2011 inledde vi ett samarbete med IFK Trelleborg Friidrott, där vårt gemensamma mål var att främja och utveckla intresset för löpning. Tillsammans med IFK Trelleborg och Trelleborgs Allehanda skapade vi därför den nya Trelleborgsklassikern som gick ut på att springa de tre loppen i Trelleborg under ett och samma år. Efter fem fantastiska år, så avslutade vi Trelleborgsklassikern år 2015.

Läs mer på Trelleborgsklassikerns egen hemsida >>