Tid och plats

Sydkustloppet arrangeras för åttonde gången lördagen den 30 april 2016 med start kl 12.

Startområdet väster om Trelleborgs Golfklubb öppnar kl 10 och stänger direkt efter start. Målområdet i Smygehuk öppnar vid 12 och stänger ca kl 15.30.

Distans och maxtid

distans_100

Loppet är ett halvmaraton vilket teoretiskt är 21 097,5 m även om vår bana inte är så noggrant uppmätt. Notera att banan inte är officiellt uppmätt av banmätare.

Du bör klara av dessa 21,1 km på mindre än 3 timmar, vilket är den maximala tid vi har satt för löparna att ta sig till målet i Smygehuk.

Startområdet öppnar kl 10:00

Starten sker på ett öppet fält direkt väster om golfbanan i Trelleborg. När du kör kustvägen från Trelleborg mot Höllviken så svänger du ner vänster direkt efter golfbanans slut. Bansträckning och annan information kommer att finnas uppsatt. I startområdet kommer det att finns toaletter och ett café.

Nummerlapp

Nummerlappar hämtas ut vid startområdet mellan kl 10:00 och 11:30. Säkerhetsnålar ingår.

Nummerlapp kan också hämtas ut i förtid på Intersport i Trelleborg, lördag 22 april, kl 13-16.

Personlig påse

Du får en plastsäck för dina ombyteskläder och personliga saker som du kan lämna in så tar vi hand om den och transporterar den till målet. Där hämtar du ut din personliga påse med din nummerlapp som kvitto.

Omklädningsrum och duschar saknas

Det finns inga omklädningsrum vid startområdet. Kom ombytt! Det finns tyvärr inte heller varken omklädningsrum eller duschar vid målområdet, men modiga svalkar sig Östersjön!

Parkering

P_icon_100

Det finns en del plats att parkera på både vid start och vid målet i Smygehuk. Men försök gärna samåka och samordna transporter så mycket som möjligt för att minimera trafikkaos vid starten.

Transport till startområdet innan starten

bus_18

Vi ordnar busstransport till självkostnadspris från både Smygehuk och Trelleborg C till startområdet innan loppet. Om du kör bil hit rekommenderar vi att du parkerar bilen vid målet i Smygehuk på förmiddagen och sedan tar vår buss till startområdet. På så vis springer du mot bilen och slipper fundera på transport efter loppet.

Läs mer om bussar och och boka din plats här >

Uppvärmning

Vi kommer att arrangera gemensam uppvärmning till musik innan starten. Den gemensamma uppvärmningen börjar 11.30 och varar ca 15 minuter. Därefter har du ca 10 minuter för egen uppvärmning och laddning innan start.

Starten och inledningen

Starten sker prick kl 12 och alla startar samtidigt. Den första delen av loppet (2 km) går på Trelleborgs Golfklubbs bana. Vår överenskommelse med golfklubben är att deras medlemmar och spelare ska avvakta sitt spel under den tid vi passerar banan, dvs de får inte slå ut. Vi som springer loppet ska i vår tur visa hänsyn och inte springa på greener utan hålla oss så långt söderut mot havet som möjligt.

Toaletter

toa_100

I startområdet kommer vi att sätta ut “bajamajor”. Det finns några toaletter längs med banan också. Efter 3 km finns kommunal toalett vid småbåtshamnen på Väster. Vid vätskestationen i Gislövs läge vid 12 km finns också toaletter. Även i målområdet kommer vi att ha bajamajor.

Banmarkering

Banan kommer att markeras med skyltar och plastband där så är lämpligt. Banvisare kommer att finnas inne i Trelleborg och vid särskilt utsatta korsningar eller andra kritiska punkter kommer vi att ha trafikvakter som visar vägen. När ni väl kommit ner på stranden öster om Trelleborg är det bara att hålla näsan österut. Följ strandstigarna. På vissa sträckor kan det finnas parallella strandstigar och ingen är nödvändigtvis fel. Vill du springa nere i vattenbrynet så går det också bra.

Sjukvård och säkerhet

firstiad_greencross

Varje löpare deltar på egen risk. Har du problem med hjärtat avråder vi dig från start, likaså om du har en infektion i kroppen. Medicinskt utbildad personal kommer att finnas vid start och mål. Röda Korset kommer att finnas på några punkter utmed banan. Drick vid vätskestationerna, särskilt om det är varmt!

fara_icon_100

Se upp och var försiktig vid korsningar med gator och vägar. Gator kommer inte att vara avspärrade, utan det är samma trafikregler som gäller om du vore själv ute och sprang. Vi har trafikvakter vid korsningar, men de får inte hindra trafiken utan bara varna trafikanterna för er löpare. Hjälp oss se till att alla kommer hem efter loppet! 

Vätskestationer

water_icon_100

Det kommer att finnas 3 vätskestationer längs med banan. I Trelleborgs centrum vid 6 km, i Gislövs läge efter 12 km och i Böste vid 18 km.

 

Tidtagning och resultat

timer_icon_100

Automatisk tidtagning med sensor i nummerlappen. Leverantör är danska SportsTiming. Resultat kommer att visas direkt på plats och redovisas på Internet så snart som möjligt efter loppet. När du betalar anmälningsavgiften godkänner du samtidigt att ditt namn får publiceras på Internet i start- och resultatlistor. År 2016 planerar vi att ffg kunna ge er nettotid, då vi hoppas kunna ha en startportal vid målet.

Målområdet i Smygehuk

Efter målgång får du dricka och banan. Du får också en löpartröja och medalj och kan hämta ut din personliga påse som du lämnade in vid starten. Nummerlappen är ditt kvitto för påsen. Det kommer också att finnas möjlighet att köpa mat och dricka.

Prisutdelning

pris_icon_100

Alla som springer är vinnare i långa loppet. Men segrarna ska också äras. Prisutdelningen börjar kl ca 14:30 vid Köpmansmagasinet i Smygehuk.

 

Startnummerslotteri

Priser kommer att lottas ut efter start och presenteras på stor skylt i målområdet. Vinnare kan hämta ut sitt pris efter målgång. Ditt startnummer är ditt lottnummer. Ej uthämtade priser tillfaller arrangören. Stanna gärna kvar en stund i målområdet, se prisutdelningen och bidra till den goda stämningen 🙂