Vi är ett kompisgäng som ordnat Sydkustloppet ideellt åtta år i rad, sedan starten 2009. Vår ambition har varit att visa upp Trelleborg och sydkusten från dess bästa sida och ha roligt tillsammans under tiden.

Loppet har utvecklats till en av Skånes största och populäraste halvmaror – från den blygsamma starten med 80 löpare till att cirka 700 löpare stått på startlinjen de senaste tre åren – med mycket glädjande och rolig feedback från löpare och publik. Det har också varit fantastiskt givande, lärorikt och kul att ha detta årliga evenemang att utveckla, förbereda och arrangera tillsammans.

Men det kräver också mycket tid, energi och engagemang, vilket vi känner att vi inte har nu, och därför har vi tagit ett gemensamt beslut att tills vidare lägga Sydkustloppet i viloläge. Det blir alltså inget lopp 2017. Det har varit ett svårt beslut som vuxit fram under hösten, men när vi nu fattat det så känns det bra och vi är nöjda med hur vi lyckats utveckla Sydkustloppet under åren.

Vi vill tacka alla som hjälpt oss att skapa Sydkustloppet, nära och kära som ställt upp som funktionärer, alla sponsorer och samarbetspartner som gjort det möjligt och inte minst alla tusentals löpare som sprungit in våren med oss och skapat den härliga stämning av trötthet, stolthet och glädje som målområdet på Sveriges sydligaste udde fyllts av!

Vi vet att det är många som sett fram emot att springa in våren längs sydkusten med oss även 2017, men kom ihåg att banan finns där året runt och bara väntar på dig!

Så vi hoppas att du fortsätter springa längs vår vackra sydkust och hittar nya lopp och utmaningar, så ses vi kanske på startlinjen ett annat år!

Bästa löparhälsningar!

Christer   Patrik   Eddie   Stefan   Robert   Pelle   Jonas

Sydkustloppet2016_arrangorerna

 

Inget officiellt lopp 2017