2013_Marcus_MedaljSydkustloppet är motionsloppet för alla löpare som vill ha ett mål med sin vinterträning, komma ut och möta våren och få en skön naturupplevelse och mycket frisk luft från Östersjön!

Loppet har arrangerats sedan 2009 och har förtjänat sitt rykte som ett charmigt lopp med härlig stämning i start och mål med skön löpning längs en unik och naturskön bana.

Vi springer på golfbanan, genom stan och ner på strandstigarna som leder hela vägen ut till Sveriges sydligaste udde. Vi lovar dig inte guld och gröna skogar, men öppna vidder, sand i skorna och en krävande och vacker bana!

Klasser

Detta lopp är för alla glada motionärer, och därför har vi bara motionsklasser, en för män och en för kvinnor.
År 2016 inför vi för första gången en stafett för 2 löpare som springer halva sträckan var, delad sträcka är dubbel glädje!

Antal platser

Deltagarantalet är begränsat av utrymmesskäl. Till 2016 års lopp planerar vi för att kunna ta emot 780 löpare i halvmaran och 20 stafettlag (40 löpare) !

Sanktion och kontrollmätning

I samarbete med  IFK Trelleborg Friidrott är Sydkustloppet centralt sanktionerat av Svenska Friidrottsförbundet sedan 2012. Däremot är loppet inte officiellt kontrollmätt av banmätare eftersom det inte uppfyller landsvägslopps begränsning att avståndet fågelvägen mellan start och mål inte får vara längre än 50% av sträckan! Läs mer om detta på förbundets regelsida >

Underlaget är dessutom inte bara hårdgjord yta, utan till stor del mjuka stigar i naturen, vilket inte heller är enligt reglerna för långlopp om du vill räkna din tid i Sydkustloppet som svenskt eller skånskt rekord på distansen halvmara.

Men sådant paragrafrytteri bryr vi oss inte om för vi har Sveriges skönaste bana, och vi springer för vår egen skull 🙂